Villa Artemida - terapije s konji, jahanje za otroke, pocitnice za otroke, hotel za pse, praznovanje rojstnih dni, izleti za vrtce

PONUDBA IN CENIK JAHANJA

Pri nas lahko pridobite izpit za Jahač 1 in Jahač 2 (veljavni izpiti pri Konjeniški zvezi Slovenije).

Izbirate lahko med naslednjimi možnostmi glede na vaše interese. Če je vaš končni cilj znanje jahanja, potem se prvotno odločite za »LONŽO« in nato za »TEČAJ JAHANJA«.

Če pa želje po znanju jahanja nimate, bi pa radi bili v stiku s konjem le priložnostno, potem se odločite za občasno jahanje v koraku, kjer konja vodi vodnik.

Villa Artemida - terapije s konji, jahanje za otroke, pocitnice za otroke, hotel za pse Villa Artemida - terapije s konji, jahanje za otroke, pocitnice za otroke, hotel za pse Villa Artemida - terapije s konji, jahanje za otroke, pocitnice za otroke, hotel za pse

1. LONŽA: bodoči jahači pričnejo z učenjem jahanja na lonži, kjer pridobivajo primarno ravnotežje, ritem, koordinacijo in veščine vodenja konja. Jahanje na lonži traja 25- 30 minut (odvisno od telesne pripravljenosti jahača in konja).
Cena: 20€/ lekcija.

2. TEČAJ JAHANJA: je namenjen jahačem, ki so na lonži napredovali toliko, da se lahko vključijo v skupino jahanja in konja vodijo samostojno. Cilj tečajev jahanja je poznavanje konj, opreme in osnov jahanja v čim večjem obsegu ter samostojnost pri skrbi za jahalnega konja. Pri tem se jahači, glede na stopnjo znanja, telesno pripravljenost… učijo osnovnih dresurnih likov in vaj v maneži, jahanja v vseh treh hodih, jahanja preko kavalet ter nizkih križev… Jahači na uro pridejo ob dogovorjenem času in si čim bolj samostojno pripravijo konja (cca 10- 15 minut krtačenje, sedlanje, uzdanje), jahajo 40- 45 minut (odvisno od telesne pripravljenosti jahačev in konjev) ter po razjahanju poskrbijo za konja in opremo (razsedlajo, pokrtačijo konja, očistijo opremo...- cca 10 minut). Kadar poteka jahanje 2 uri zaporedoma, 1. jahač konja pripravi na jahanje in 2. jahač poskrbi za konja po jahanju. Lahko pa prideta oba jahača istega konja prvo uro in konja skupaj pripravita na jahanje in po jahanju prav tako skupaj poskrbita za konja in opremo.
V sklopu tečaja jahanja se jahači na dan obiska lahko občasno udejstvujejo tudi pri celostni skrbi za konje- čiščenje izpustov, hranjenje konj…
V sklopu tečaja jahanja se občasno srečamo tudi na teoretičnem delu učenja o konjih in jahanju (Ura teorije traja cca 45- 60 minut)- še posebej ko se skupina jahačev pripravlja na pridobitev izpita Jahač 1 in Jahač 2. Število tečajev jahanja za pridobitev izpitov variira od posameznika do posameznika glede na njegov napredek.
Jahače občasno vodimo tudi na teren in učenje terenskega jahanja- suvereni jahači jahajo samostojno z vodnikom na konju, manj suvereni jahači jahajo ob spremstvu vodnika, ki jahače na terenu spremlja peš.
Tečaja jahanja se posameznik udeležuje najmanj 1- krat tedensko.
Cena: 200€/ 11 lekcij

3. PRILOŽNOSTNO IN PONI JAHANJE ZA ODRASLE IN OTROKE: namenjeno otrokom in odraslim, ki si želijo občasnega jahanja v koraku, kjer konja vodi vodnik.
Cena: 20€/ obisk.

4. INDIVIDUALNI TRENING: športni trening na našem ali vašem konju.
Cena: 25€/ trening na vašem konju.
Cena: 30€/ trening na našem konju.
Najem našega konja za trening pri izbranem trenerju: 20€/ trening.

5. INDIVIDUALNA LEKCIJA: namenjeno jahačem začetnikom ali naprednim jahačem, ki želijo jahati individualno pod vodstvom inštruktorice jahanja.
Cena: 25€/ lekcija.

6. POMOČ, SVETOVANJE PRI NAKUPU KONJA: po dogovoru, kontakt Urša Rangus.

Villa Artemida - terapije s konji, jahanje za otroke, pocitnice za otroke, hotel za pse Villa Artemida - terapije s konji, jahanje za otroke, pocitnice za otroke, hotel za pse Villa Artemida - terapije s konji, jahanje za otroke, pocitnice za otroke, hotel za pse Villa Artemida - terapije s konji, jahanje za otroke, pocitnice za otroke, hotel za pse Mlajši člani šole jahanja (4- 12 let) se ob rednih obiskih lahko udeležijo tekme v Vodenem jahanju za otroke v Celju. Letno se udeležujemo najmanj 1 tekme in smo pri tem izredno uspešni. Naše tekmovalke so na omenjenih tekmah dosegale zelo lepe rezultate, 1., 2. In 3. mesta.
Teden dni pred tekmo se dobimo na 2- 3 vajah, kjer intenzivno vadimo teoretični in praktični del tekmovanja.

Za tiste, ki imajo konje radi, niso pa še pravi jahači in si želijo celostnega druženja (negovanje, krtačenje, sodelovanje pri sedlanju in uzdanju…) s konjem, pa imamo na voljo programe kot so PRVIČ OB IN NA KONJU, PROGRAMI ZA DRUŽINE

Pri intenzivnejših oblikah jahanja (lonža, tečaj jahanja, individualni trening) v prvi vrsti gledamo na počutje konja in jahača, na njuno psihofizično pripravljenost in pri tem čas ni naš gospodar. Posledično se zgodi, da je čas trajanja jahanja včasih malenkost krajši, včasih malenkost daljši od zgoraj napisanega. Pri konjih se nam ne mudi, saj si moramo vzeti čas, da jim prisluhnemo, ocenimo njihovo trenutno počutje (konj je živo bitje in tako kot pri nas ljudeh njegovo počutje ni konstanto in variira) ter skušamo čim bolje izvesti vse vaje, ki jih tekom lekcije narekuje inštruktorica jahanja. Ker variira tako konjevo kot tudi jahačevo počutje, variira tudi kvaliteta izvedenih vaj in posledično variira čas jahanja. Zato poudarjamo še enkrat, da pri jahanju ne gledamo toliko na uro kot na počutje obeh- konja in jahača.

Vsi jahači naj pridejo vsaj 20 min pred dogovorjenim terminom zaradi priprave konja, v nasprotnem primeru se priprava konja odšteje od ure.
Jahače prosimo, da termin odpovejo najkasneje 24 ur pred dogovorjeno uro, v nasprotnem primeru bomo primorani uro zaračunati.

Vila Artemida -  terapije s konji, jahanje za otroke, pocitnice za otroke
HOTEL ZA PSE

  OBISKI

© URŠA RANGUS 2015

Webdesign za rejce cernohubova.com